Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κλεισούρα Πηγής

Πρόταση για αρχάριους περιπατητές ή απλά για τους φυσιολάτρες!!! 

Στα μέσα της διαδρομής
Κλεισούρα

    Η μικρή χαράδρα, ή όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι Κλεισούρα (λόγω του στενού πλάτους της), είναι μία μικρή διαδρομή μέσα από πλατάνια, νερά και κατά γενική ομολογία ένα πανέμορφο κατάφυτο τοπίο . Η διαδρομή, διάρκειας μόλις 1 ώρα και ένα τέταρτο, γίνεται δίπλα από το ρυάκι και μπορεί ο πεζοπόρος να ξεκινήσει είτε από το χωριό μας, Πηγή, και να κατέβει προς την Κόνιτσα (περιοχή Μπούση) είτε το αντίστροφο. Η διαδρομή διανύεται εύκολα, αλλά καλό είναι να επισημανθεί, ότι δεν είναι αξιοποιήσιμη και κατασκευασμένη ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Δυστυχώς, δεν έχει μεγάλη προσέλευση η διάβασή του, αλλά προτείνω αν βρεθείτε στην περιοχή μας να το τολμήσετε! Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς οι συγκοινωνίες δεν βοηθούν ιδιαίτερα, αλλά αυτό ας μην αποτελέσει τροχοπέδη... ΛΥΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ... Το λεωφορείο από Κόνιτσα για Πηγή φτάνει στο χωριό κατά το μεσημεράκι (γύρω στις 2, 2μιση), οπότε μπορείτε να επιλέξετε να το διαβείτε εκείνη την ώρα!!! Καλή πεζοπορία...

Διαδρομή: Ξεκινώντας από την Πηγή για Κόνιτσα (Περιοχή Μπούση)

Πεζοπορείτε από την πλατεία του χωριού, προς τον Άγιο Νικόλαο, αν επιθυμείτε περνάτε πάνω από το γεφύρι και συνεχίζετε στον αριστερό χωμάτινο δρόμο παραπλεύρως από την εκκλησία. 
εσωτερικό εκκλησίας Αγίου Νικολάου
εκκλησάκι αγίου Νικολάου
Γεφύρι Πηγής
Χορηγία Γ. Καραγιάννη
Αφού περάσετε την εκκλησία, στα 100 μέτρα θα βρεθείτε σε διχοτόμηση του δρόμου. Εσείς θα ακολουθήσετε τον αριστερό δρόμο. Αυτόν δηλαδή που κινείτε παραπλεύρως του λάκκου! Μετά η διαδρομή είναι εύκολη, υπάρχει δρομάκι και εκτός αυτού να ακολουθείτε πάντα το ρυάκι.




Στην κορυφή: τεχνητό αυτοσχέδιο εικονοστάση












 

καλή διαδρομή!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου